Jag gissar att ni är många som har det på samma sätt just nu. Det ska jobbas undan inför semestern. Alla lösa trådar ska knytas ihop, det är många bollar i luften samtidigt och huvudet är fyllt med funderingar åt alla håll.

Vi på Kontoret har bestämt för att ta några veckor i juli och augusti ledigt. Det innebär att det många jobb vi haft på gång under lång tid ska vara färdiga innan dess. Och dessutom ska vi jobba upp lite så att våra vikarier på NWT Xtra får en så smidig sommar som möjligt.

Men trots att vi har semester ska jag och Elma inte vara ifrån varandra hela tiden. Vi har bestämt oss för att åka på semester tillsammans, så åtminstone två av fyra semesterveckor kommer vi spendera med varandra. Under våren har vi planerat för en Europaresa. Först trodde vi att det skulle bli en tågluff, men det slumpade sig så att vi kunde hoppa på en husbil i Köpenhamn och få ytterligare ressällskap till Berlin. Så planen nu är tåg till Köpenhamn, bil till Berlin, tåg till Paris och sen flyger vi hem i början av augusti. Är det någon som har tips på vad vi måste göra i städerna – sevärdheter, restauranger, barer, kaféer, affärer, trevliga områden, promenadstråk eller vad som helst egentligen – hör av er till oss!

Men innan vi kan hoppa på det där tåget söderut ska vi alltså se till att jobba undan en hel del. Vi fyller våra huvuden med så mycket som möjligt nu för att kunna tömma det totalt senare i sommar, helt enkelt.