Arbete i jordgubbslandet

Elma plockar jordgubbar.

Ibland är det extra tydligt av hur privilegierad man är som frilansjournalist. Det är ett väldigt bra jobb man har ändå, trots att det är svårt att få skäligt arvode och att man hela tiden måste jobba på att sälja in idéer. Idag var en sån dag då det var lätt att njuta av arbetet. Jag och Elma spenderade ett par timmar i strålande solsken bland jordgubbsplantor. Det var inga problem att hitta folk som ville prata med oss och det var lätt att få till fina bilder med alla djupröda bär, den blåa himlen och de gröna fälten.

Dessutom köpte vi med oss ett par kilo var hem också. Så nu kan vi äta jordgubbar tills det står ut genom öronen.

Igår var jag ute på ett annat spännande jobb. Jag och Fredrik på Solsta foto var ute i Deje och… ja, lyssna här:

Resultaten av båda dessa äventyr kan du läsa i NWT Xtra i sommar.