NyIVarmland_LansstyrelsenHösten var intensiv för oss på Kontoret, mycket jobb och mycket roligt. Efter en välbehövlig julledighet har vi de senaste veckorna börjat varva upp igen.

Häromdagen landade ett paket med tidningar på hallmattan. Äntligen fick vi se Ny i Värmland i tryck, det är ett magasin vi gjort tillsammans med Länsstyrelsen Värmland. Tanken var att skapa ett utbildningsmaterial om migrations- och integrationsfrågor för studiecirklar. Genom artiklar och möten med människor har vi försökt göra frågorna begripliga och konkreta. Kontoret media har planerat, skrivit artiklar, presenterat fakta och varit redaktörer för tidningen. Bulldozer har gjort formen och Severus Tenenbaum har fotograferat. Du kan läsa hela magasinet som pdf här.

Under hösten har vi också bland mycket annat hjälpt Värmlandstrafik med slutrapportering av flera av deras EU-projekt. Vi har intervjuat nyckelpersoner, gjort reportage och sammanställt fakta för att beskriva vad som hänt under projekttiden.

I november gjorde jag ett besök på Löfbergs, för att prata om kaffe med Anna Nordström som är ansvarig för deras specialkaffe. Reportaget publicerades personaltidningen Catchup och du kan läsa det här.

Och ni har väl inte missat att Kontoret media numera gör litteraturpodden Bokpalt tillsammans med Mediabyrån Palt? Genipersonerna Elma och Tobias pratar om böcker, musik och om en hel del annat spännande (och mitt bidrag är att jag hejar på, är bollplank och klipper programmet). Du hittar Bokpalt där du brukar hitta podcasts (till exempel här). Lyssna, och prenumerera gärna på podden.

Imorgon åker jag och Elma till Göteborg för Göteborgs filmfestival. Vi ska bland annat göra ett inslag för Sveriges Radio P4 Värmland, och som alltid se mycket film och träffa en massa kul folk.