Peter Pasalic Östborg

Frilansjournalist som bor i Karlstad.

Peter Pasalic Östborg är uppvuxen i Västmanland. Han utbildade sig till journalist på JMK i Stockholm och arbetar som det sedan 2007. Utöver journalistiken har han läst filmvetenskap och kulturgeografi vid Stockholms universitet samt en termin spanska i Barcelona. Peter har bland annat jobbat som reporter, nöjesskribent och redigerare för Nya Wermlands-Tidningen. Ett stående uppdrag sedan flera år tillbaka är att han är redaktör och reporter på tidningen Xtra. 2010 var Peter med och startade kultur- och nöjessajten Desmond In A Tutu.

År 2012 startade han frilansbyrån Kontoret media tillsammans med Elma Pasalic.

Utöver journalistiken har Peter också arbetat som informatör på Värmlandstrafik och kan göra layout- och redigeringsjobb, både journalistik och information. Han har också varit med och undervisat i nyhetsredigering på Molkoms folkhögskola och undervisar sedan några år tillbaka i journalistiskt skrivande på Karlstads universitet. Tillsammans med Elma har han erfarenhet av att vara moderator.

Sedan våren 2012 är Peter ordförande i Värmlands Frilansklubb. Under 2012/13 satt han även i styrelserna för Frilans Riks och Servicebolaget.

Peter har bland annat frilansat för NWT Xtra, Ottar och Svenska Kyrkan i Karlstads Stift. Mer jobb han och Elma gjort hittar du här.

Kontakta Peter
Twitter: @popetoteror
Telefon: 073-8366445
E-post: peter (at) kontoretmedia.se